Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Mischa Katz și Dan Grigore, invitații concertului de închidere a stagiunii Filarmonicii Brașov

Publicat: miercuri, 26 Iunie 2019 , ora 15.15
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Stagiunea cu numărul 141 a Filarmonicii Brașov se încheie, joi seară, cu un concert eveniment. Astfel, melomanii sunt așteptați, începând de la ora 19.00, la Sala Patria, la concertul ce-i va aduce pe scenă pe doi dintre artiștii de notorietate internațională: dirijorul francez de origine Mischa Katz și pianistul român Dan Grigore. 

Mischa Katz, un non-conformist al baghetei, dirijorul care „dansează” la pupitru, este foarte iubit de public. În aceeași măsură iubește și el publicul brașovean și revine la Brașov ca acasă, după cum ne-a mărturisit.

Tandemul Mischa Katz – Dan Grigore revine practic pe scena Filarmonicii de Stat Brașov, cum s-a întâmplat și în finalul stagiunii anterioare. Atunci, Filarmonica din Brașov l-a omagiat pe marele pianist Dan Grigore cu ocazia împlinirii 60 de ani de activitate artistică, Mischa Katz aflându-se, de asemenea, la pupitrul dirijoral.

Programul serii de joii va cuprinde lucrări din Serghei Rachmaninov, Anatoli Liadov, Serghei Prokofiev.

Adina Chirvasă