Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Primăria Brașov se pregătește pentru contracararea unor eventuale atacuri teroriste

Publicat: miercuri, 26 Iunie 2019 , ora 16.20
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Specialiști din mai multe state și organisme europene în domeniul securității și terorismului discută, la Brașov, pe parcursul a două zile, scenarii de acțiune împotriva terorismului, luând ca studiu de caz Piața Sfatului. Asta în cadrul proiectului european PRoTECT, finanțat de Comisia Europeană, având ca principali parteneri cinci municipalități europene.

Ei analizează scenarii posibile, vulnerabilități ale zonei, precum și soluții de prevenire a acestor situații, printr-un proiect ce urmează să fie extins în 50 de orașe europene.

Brașovul este singurul oraș din România care este inclus într-un astfel de proiect european și unul dintre primele orașe europene care au dorit să facă parte din acest proiect.

Tema seminarului de astăzi, primul seminar din proiect, a fost protecția spațiilor publice, identificarea vulnerabilităților și atenuarea riscurilor amenințărilor teroriste asupra spațiilor publice, în special în aglomerări urbane.

Piața Sfatului a fost aleasă ca studiu de caz în proiect pentru că reunește mai multe condiții tipice care o pot face o țintă a atacurilor teroriste, fiind o zonă de promenadă foarte aglomerată, o zonă în care se desfășoară evenimente, include catedrala Ortodoxă și Biserica Neagră, include zone de shopping, restaurante, muzee, este centrul de interes al orașului vechi și, din acest motiv, poate ajuta la formarea majorității scenariilor și constatarea  vulnerabilităților ce pot fi studiate și corectate pentru preîntâmpinarea unui atac terorist.

Valoare totală a bugetului aferent Municipiului Brașov este de aproape 50.000 euro, fără TVA, din care 10% este contribuția municipalității.

Adina Chirvasă