Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

S-au stabilit câștigătorii proiectelor culturale

Publicat: joi, 27 Iunie 2019 , ora 7.18

16 proiecte culturale, care au obținut punctajul minim de 70 de puncte, au fost desemnate câștigătoare de către comisa de evaluare și selecție a proiectelor culturale, condusă de viceprimarul Costel Mihai. Aceste proiecte vor fi finațate de la bugetul local, valoarea totală a finanțării fiind de 1.144.397 lei.

O parte dintre solicitările care au obținut punctajul necesar nu sunt la prima ediție, dar pe listă sunt și proiecte noi. Activitățile din cadrul propunerilor aprobate sunt din domenii culturale diverse, de la jazz la arte vizuale, de la pictură murală la street performance, și de la poezie la festival de benzi desenate, obiectivul municipalității fiind acela de a oferi evenimente culturale pentru toate tipurile de public, de a răspunde așteptărilor brașovenilor și de a transforma Brașovul într-o destinație pentru turismul cultural. Luăm în calcul organizarea și a unei a două proceduri de finanțare, având în vedere că, pentru finanțarea proiectelor culturale prin acest program a fost alocată suma totală de 2 milioane de lei", a declarat viceprimarul Brașovului, Costel Mihai.

Evenimente deja consecrate cum ar fi „Etnovember", Brașov Jazz & Blues Festival" sau Festivalul de Carte și Muzică Libris", vor beneficia de finanțare de la bugetul local. Brașovul va avea parte și de evenimente care se anunță a fi extrem de interesante și care se afla la prima ediție. Astfel Festivalul de benzi desenate" sau TAMTAM Festival" un evenimet care va aduce sub Tâmpa street music, teatru de stradă și dans, au primit finațare de la bugetul local.

Răzvan Țirea