Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovul va avea singura bibliotecă din România care va administra o piscină

Publicat: joi, 27 Iunie 2019 , ora 16.36
Daniel Nazare, director Biblioteca Județeană George Barițiu Brașov

Brașovul va fi singurul oraș din România care va avea o bibliotecă județeană ce va administra o piscină. Asta după ce vor fi făcute toate lucrările necesare la Complexul „Agrement” de sub Tâmpa, care a intrat practic în administrarea Bibliotecii, prin proces de predare-primire de la Consiliul Județean.

Aici, directorul Bibliotecii Județene „George Barițiu” vrea să deschidă un centru ce va îmbina cartea, tehnologia și facilitățile sportive, cu gratificare pentru cititori la piscină.

Principalele probleme ale spațiului le reprezintă infiltrațiile și umiditatea excesivă și acestea trebuie rezolvate primele. Asta chiar dacă, până acum, imobilul a stat în conservare.

Reprezentanții Bibliotecii speră ca, în 2020, să poată deschide măcar un corp de clădire, unde să funcționeze Jucărioteca, să fie un spațiu de conferințe și un spațiu de ateliere.

Complexul Agrement Tâmpa este alcătuit din Corp A, compus din corp administrativ, Corp B compus din bazin de înot și anexe, corp C compus din sală de gimnastică, sală de jocuri, bowling și patinoar, plus teren de sport aferent.

Model de bibliotecă cu facilități sportive și de relaxare mai există în Canada și Noua Zeelandă, dar și țările nordice vor să aibă un sistem asemănător.

Adina Chirvasă