Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cei mai buni jandarmi montani din Brașov au fost premiați pentru activitatea avută în 2018

Publicat: sâmbătă, 29 Iunie 2019 , ora 11.52
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Cei mai buni jandarmi montani din Brașov au fost premiați pentru activitatea avută în 2018. Cei doi militari au primit din partea Autorității Teritoriale de Ordine Publică distincția "Pro Urbe".

Plutonierul Adjutant Marian Blajiu a primit premiul o acțiune de salvare a 11 turiști străini care s-au rătăcit în Piatra Craiului. Are 44 de ani, din anul 1999 este jandarm, iar din 2000 este șef de post la punctul din Zărnești. Este instructor de alpinism, iar cele mai bune performanțe ale sale sunt escaladarea vârfului Mont Blanc în 2017 și a vârfului Matterhorn în 2018.

Cel de-al doilea jandarm montan premiat, plutonier adjutant șef Romică Ramba este șef de post la Sâmbăta de Sus, și participă la acțiuni de salvare în cei mai înalți munți ai țării. Anul trecut a salvat de pe munte 13 persoane și a participat la toate acțiunile cu support avioatic din munții Făgăaș. Are 45 de ani, iar ultimii 25 i-a petrecut în jandarmerie.

Cei doi jandarmi montani au primit premiul de la ATOP la propunerea inspectorului șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi din Brașov, Cristian-Elly Paliștan.

Sorin Secli