Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Fundata a ajuns la peste 30% grad de reciclare a deșeurilor

Publicat: sâmbătă, 29 Iunie 2019 , ora 12.25
Sursa foto DRDP
Sursa foto DRDP

Din 1 martie, în comuna Fundata a fost înființat serviciul public de salubrizare, care se va ocupa și de deszăpezire. Serviciul se află în subordinea Primăriei Fundata  și are un grafic de colectare bine stabilit: luni se colectează din zona Fundata, iar marți, din satul Șirnea, care aparține Fundatei.

Serviciul a fost dotat cu o autospecială second-hand, pentru început și un buldoexcavator. Deșeurile în localitate sunt colectate pe fracții și, potrivit primarului Marian Pâtea, din 1 martie și până la finalul lui mai, au fost ridicate peste 26 de tone de deșeuri, din care 8 tone au fost deșeuri reciclabile, care au fost duse la firmele de reciclare.

Pe de altă parte, edilul vrea să aducă și două ecoinsule, ce vor fi amplasate în Șirnea și Fundata, în care vor putea lăsa deșeurile proprietarii pensiunilor din zonă, care nu sunt acasă atunci când trece mașina de gunoi.

Totodată, Primăria Fundata va cumpăra, cu bani europeni, prin GAL Transcarpatica, o autospecială nouă și va accesa alte fonduri europene pentru a achiziționa pubele cu microcipuri.

La Fundata, tariful pentru colectarea deșeurilor de la persoanele fizice este de 15 lei pe lună, de persoană, dar 5 lei este subvenția de la bugetul local. La persoanele juridice, tariful este de peste 280 de lei, dar firmele plătesc efectiv 190 lei pe metrul cub, restul fiind suportat de la bugetul local.

Adina Chirvasă