Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

42 de copii vor învăța meșteșuguri tradiționale, timp de 10 zile

Publicat: sâmbătă, 29 Iunie 2019 , ora 16.58
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

42 de copii vor fi inițiați, timp de 10 zile, în meșteșuguri tradiționale ale breslarilor de odinioară din Țara Bârsei, pentru a reconstitui obiecte de mobilier și decorative întâlnite în trecut în casele locuitorilor.

Se va întâmpla în cadrul Taberei „Casa bunicii”, ce se va desfășura la Centrul Cultural Visssual, din Brașov.

Copiii se vor familiariza cu tehnici de prelucrarea lemnului, vor fi inițiați în artele decorative, respectiv vor învăța pictura pe sticlă și pictura pe lemn și vor învăța și meșteșugurile casnice, mai exact crearea pânzeturilor decorative prin brodare manuală, împletirea de fire în scop practic și a pănușului.

Tot ce vor crea participanții, sub îndrumarea unor artiști artizani, se va regăsi într-o expoziție ce va fi vernisată în toamnă.

Tabăra de meșteșuguri este organizată de Fundația Kronospan, în cadrul proiectului cultural „Casa bunicii – fereastră spre viitor”.

Proiectul este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, în parteneriat cu Asociația Creatorilor de Artă Tradițională și Contemporană, Inspectoratul Școlar Județean Brașov și Asociația Amural.

Adina Chirvasă