Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

În câteva zile se pregătește șantierul pentru construcția noii creșe din Astra

Publicat: miercuri, 10 Iulie 2019 , ora 15.27
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR
Costel Mihai, viceprimar municipiul Brașov

În câteva zile va fi dat ordinul de începere a lucrărilor pentru construcția unei noi creșe în cartierul Astra. Construcția va fi ridicată pe strada Apollo și ar urma să aibă o capacitate de 80 de locuri, deși amprenta la sol a clădirii va fi de peste 1000 metri pătrați. 

Sălile pentru copii, cabinetele vor fi la parter, pentru că așa impun normele în vigoare, iar la etaj vor fi mutate birourile Serviciului Public Administrare Creșe, care se afă, în prezent, pe strada Mecanicilor.

Curtea noii creșe va fi una destul de generoasă, cu toate instalațiile specifice copiilor cu vârste între 1 și 3 ani. Construcția ar trebuie încheiată în 20 de luni, iar valoarea contractului este de 10 milioane de lei, din care 7,4 milioane lei de la bugetul municipalității. Restul vor fi bani europeni  prin Programul Operațional Regional.

În municipiul Brașov, în cele 8 creșe de stat sunt 805 locuri, dar cererile pentru înscrieri sunt cu 500 mai multe.

În viitor, municipalitatea mai are în plan construcția unei noi creșe în noua zonă rezidențială din Tractorul.

Adina Chirvasă