Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

O firmă din Cehia va trimite 32 de autobuze electrice la Brașov

Publicat: joi, 11 Iulie 2019 , ora 19.14
Sursa foto RATBV
Sursa foto RATBV

O companie din Cehia a câștigat licitația pentru livrarea a 32 de autobuze electrice către municipiul Brașov, care le cumpără cu finanțare de la Agenția Fondului de Mediu.

Valoarea contractului este de peste 75 milioane lei, fără TVA.

Joi a fost semnat raportul procedurii pentru achiziția autobuzelor, cu lungime de 12 metri, a 9 stații de încărcare rapidă pentru autobuze și a 32 de stații de încărcare lentă pentru autobuzele electrice.

După 10 zile, se va putea semna contractul, iar în maxim 9 luni, în municipiul Brașov vor circula primele autobuze electrice, dau asigurări reprezentanții municipalității.

Termenul de livrare a întregului lot este de 18 luni.

Pe lângă această achiziție, Municipalitatea a mai depus un proiect pentru obținerea unei finanțări nerambursabile de la Uniunea Europeană, aflat în faza de evaluare, pentru achiziția a 25 de troleibuze articulate, de 18 metri și 10 autobuze hibrid.

La acestea se adaugă și proiectele cu finanțare nerambursabilă de la UE, derulate în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, pentru achiziția a 26 de troleibuze articulate, tot de 18 m, unde a fost semnat deja contractul de achiziție, a 12 autobuze electrice de 18 m, procedura aflată în faza de evaluare a ofertelor și a 8 autobuze electrice de 12 m, achiziție pentru care a fost lansată licitația, iar termenul de depunerte a ofertelor este 21 august.

Adina Chirvasă