Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sute de absolvenți de liceu brașoveni au solicitat indemnizația de șomaj

Publicat: miercuri, 17 Iulie 2019 , ora 13.19
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

500 de absolvenți ai promoției 2019 și-au depus deja dosarele la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, pentru a primi indemnizația de șomaj.

Cei care au terminat liceul în această vară își mai pot depune dosarele doar până la sfârșitul acestei luni, potrivit reprezentanților Agenției. Asta pentru că, pe diploma lor de absolvire este trecută data de 31 mai.

Cei care au terminat în iunie sau iulie, mai au câteva săptămâni la dispoziție să-și ducă dosarul la AJOFM.

Dosarul trebuie să conțină, în original și copie, actul de identitate, actele de studii sau calificare sau adeverința pe care este trecută data absolvirii, precum și o adeverință medicală, din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricții medicale.

Absolvenții înscriși în evidențele Agenției pot solicita acordarea indemnizației de șomaj doar după expirarea celor 60 de zile de la absolvire, dacă nu își continua studiile și s-au înscris în evidențele Agenției. Indemnizația este în cuantum de 250 de lei și se acordă lunar, timp de 6 luni.

Anul trecut, până la jumătatea lunii iulie, doar aproximativ 130 de absolvenți își depuseseră dosarul. După ce trec cele 60 de zile, dacă absolventul nu s-a înscris în evidențe, nu și-a găsit un job sau nu își continuă studiile, pierde și dreptul de a solicita ajutorul de șomaj.

Adina Chirvasă