Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Unii dintre cei mai influenți bloggeri din lume, la Brașov

Publicat: miercuri, 17 Iulie 2019 , ora 14.14
Sursa foto Christian Macedonschi
Sursa foto Christian Macedonschi

Unii dintre cei mai influenți bloggeri din lume au ajuns, zilele acestea, în România. Excursia lor a început la Brașov și s-a terminat tot aici.

Toți tinerii au site-uri în care scriu articole despre turism și pomovează locurile în care ajung.

În total, cei 42 de bloggeri au peste 20 de milioane de urmăritori pe rețelele sociale. Doar Kenan Hurdeniz, un fotograf din Cipru, are peste 7 milioane de urmăritori pe Fabebook, Instagram și Tweeter.

Am călătorit de la București, prin Oradea, Timișoara, Brașov. Acum suntem din nou aici. Orașul meu favorit este Brașovul,ne-a spus Kenan

Poate cea mai importantă prezență a fost cea a bloggeriței Lenka Josefiova, o tânără din Cehia care în 2015 a câștigat titlul de Miss Turism Internațional, iar în acest an blogg-ul ei turistic a ieșit cel mai bun din lume.

Am început cu bloggingul de călătorie în urmă cu doi ani. Este a cincea oară când mă aflu în România, dar este pentru prima dată când vin cu Experience București și Experience Romania. Este pentru a doua oară când ajung în regiunea Transilvaniei și în Brașov. Iubesc experiența pe care am avut-o aici. Sunt multe orașe foarte diferie, dar zona Brașovului este favorita mea pentru că iubesc natura, iubec munții, iubesc castelele,spune Lenka Josefiova.

Veronica Boned Devesa, din Argentina, are un blogg inedit, ea scrie articole turistice pentru femeile care vor să călătorească singure prin lume.

Este prima mea vizită în țara voastră și o iubesc. Am găsit o țară foarte colorată cu orașe  minunate, cu localități minunate, cu oameni minunați și foarte prietenoși. Iubesc tot, iubesc fiecare zonă. Dar a fost doar o picătură și m-a convins să mă întorc și să transmit tuturor cititorilor și urmăritorilor mei să vină și ei să viziteze și să exploreze, ne-a spus Veronica Boned Devesa.

Tinerii au stat 10 zile în România, iar totul a fost posibil prin proiectul Experience Romania.

Bloggerii au ajuns la Brașov, au fost la Cetatea Feldioara, după pare au plecat la Oradea, Timișoara și Târgu Mureș. Excursia lor s-a terminat în Poiana Brașov și la Bran.

Mai ajung accidental unii bloggeri în România și produc conținut, dar mare parte din ce găsim despre România, despre București și despre destinațiile în care am fost sunt de la noi. Cei 45 – 50 pe care îi aducem de fiecare dată au undeva între 10 și 20 de milioane de cititori și followeri cumulat. Toți, absolut toți produc conținut de calitate, și e la superlativ de cele mai multe ori despre România, spune Tudor Maxim, organizatorul evenimentului. 

Experiența lor în România s-a terminat în Poiana Brașov, unde toți au stat la o masă câmpenească și au gustat din bucatele tradiționale românești.

Proiectul este la cea de-a 9 ediție în România.


Sorin Secli