Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Scenarii de acțiune în caz de atacuri teroriste, la Brașov

Publicat: joi, 18 Iulie 2019 , ora 11.01
Sursa SRR
Sursa SRR

Brașovul a fost inclus într-un program prin care mai multe orașe din Europa se vor apăra împotriva atacurilor teroriste. Astfel, pentru centrul orașului va fi creat un sistem pentru protecția populației. Acesta va fi apoi multiplicat în mai multe orașe din țară și străinătate.

Mai mulți specialiști europeni din domeniul securității au făcut analize tehnice pentru a vedea care sunt locurile vulnerabile din oraș și ce trebuie îmbunătățit pentru ca astfel de atacuri teroriste să nu se întâmple la poalele Tâmpei.

Proiectul este unul foarte important, asta pentru că autoritățile locale pot colecta informații și pot găsi soluții pentru a proteja spațiile publice.

Piața Sfatului a fost aleasă ca studiu de caz pentru că reunește mai multe condiții tipice care o pot face o țintă a atacurilor teroriste, fiind o zonă de promenadă foarte aglomerată, în care au loc evenimente artistice și unde se află mai multe obictive istorice și culturale.

Alături de Brașov, în acest proiect mai sunt incluse orașe din Olanda, Grecia, Spania și Lituania.

Saviana Russu