Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Șapte medici brașoveni sunt cercetați pentru fals intelectual și abuz în serviciu

Publicat: joi, 18 Iulie 2019 , ora 17.21
Sursa foto IPJ Brasov
Sursa foto IPJ Brasov

Șapte medici din Brașov sunt cercetați penal pentru abuz în serviciu, fals și uz de fals.

Potrivit polițiștilor, cei șapte doctori făceau parte dintr-o comisie medicală care avea obligația de a examina persoanele care doreau aviz de aptitudine medicală sau aviz psihologic pentru a se angaja în diverse funcții.

Toți cei șapte medici specialiști munceau, de fapt, zilnic în alte cabinete sau unități medicale.

La sediul societății la care erau angajați ca membri ai comisie de examinare, doctorii veneau doar ocazional pentru a semna și parafa fișele medicale ale celor care solicitau diverse avize. Și asta fără a-i examina pe pacienți, așa cum prevede legea.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat o percheziție, zilele trecute, la sediul societății la care erau angajați cei șapte medici și au constatat neregulile.

Oamenii legii au ridicat mai multe mijloace de probă care atestă activitatea infracțională, iar 15 persoane au fost duse la audieri.

Ieri, procurorul de caz a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru 60 de zile față de cei șapte medici.

Monica Neacșu