Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Spitalul din Săcele a împlinit doi ani de când a fost redeschis

Publicat: vineri, 19 Iulie 2019 , ora 13.23
Sursa foto facebook
Sursa foto facebook

Spitalul din Săcele a împlinit doi ani de când a fost redeschis.

Primarul Virgil Popa spune că anul dinaintea redeschiderii spitalului a fost unul extrem de dificil din cauza fondurilor cheltuite și a presiunii care exista pe autorități, însă cei doi ani de când unitatea funcționează au fost și mai dificili.

Din iulie 2017 și până acum, spitalul a avut 40.000 de pacienți, care au degrevat o parte din activitatea Spitalului Județean Brașov.

Activitatea spitalului a crescut treptat și s-a ajuns la un număr 35 de paturi pentru spitalizare continuă și 28 de paturi pentru spitalizare de zi, însă se efectuează servicii și în ambulatoriul de specialitate.

Recent, o parte din activitate a trecut la câteva clinici din oraș, astfel că spitalul se va putea dezvolta în perioada următoare și mai mult.

Clădirea în care funcționează spitalul din Săcele a fost construită în 1936 și a funcționat ca tabără pentru elevii unui colegiu bucureștean.

După Al Doilea Război Mondial, statul a naționalizat clădirea și aici a funcționat Spitalul Municipal.

Sorin Țârcă