Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

O fetiță de cinci ani, în stare gravă, după ce a consumat ciuperci culese de tatăl ei

Publicat: luni, 22 Iulie 2019 , ora 15.35
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR
Directorul Spitalului de Boli Infecțioase Brașov, doctorul Ramona Ionescu

O fetiță de cinci ani a ajuns pe patul spitalului, în stare gravă, după ce a consumat ciuperci culese din pădure de tatăl ei și gătite, acasă, de mama sa.

Micuța este din Feldioara și a ajuns la Spitalul de Copii din Brașov, zilele trecute, după ce a început să se simtă foarte rău.

Inițial, părinții au tratat-o acasă, însă, când au observat că vărsăturile nu se opresc, au decis să o ducă pe fetiță la spital.

Pacienta a fost diagnosticată cu insuficiență hepatică și în ciuda eforturilor depuse de medici, starea micuței s-a agravat, astfel că s-a decis transferul ei la un spital din Cluj.

Specialiștii avertizează că ciupercile otrăvitoare sunt dăunătoare indiferent de cantitatea consumată sau de timpul de preparare termică.  

Medicii îi sfătuiesc pe brașoveni să nu consume ciuperci culese personal din pădure, indiferent dacă recunosc anumite soiuri și să le cumpere doar din locurile autorizate.

Mihai Cojocaru