Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ministrul Mediului a ajuns și la Sanctuarul de urși din Zărnești

Publicat: luni, 22 Iulie 2019 , ora 17.04
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR
Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, aflată într-o vizită de lucru în județul Brașov, a ajuns și la sanctuarul de Urși Libearty din Zărnești.

Grațiela Gavrilescu a ținut să precizeze că este necesar să protejăm specia dar este mai importantă siguranța cetățenilor. De aceea, ministrul a mai făcut un apel către cetățeni să nu mai alimenteze urșii sălbatici din dorința de a-i apropia pentru realizarea de poze.

Ministrul Mediului a mai adăugat că și depozitarea deficitară a deșeurilor atrage tot mai mult această specie în aglomerările urbane. Totodată a confirmat și ordinul de ministru pentru recoltarea a peste o sută de exemplare.

Ministerul a demarat un proiect pentru a soluționa aceste situații, cu mai multe componente și anume deschiderea unui nou sanctuar pe o suprafață de aproximativ șapte zeci de hectare, o inventariere exactă a numărului de exemplare existent prin cipare precum și despăgubiri cât mai rapide acolo unde urșii au făcut pagube.

Nucu Jalea