Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cei patru motocicliști rătăciți în zona munților Făgăraș au fost recuperați

Publicat: marți, 23 Iulie 2019 , ora 12.41
Sursa foto Facebook - SMURD
Sursa foto Facebook - SMURD

Motocicliștii rătăciți, ieri, în zona munților Făgăraș , au fost recuperați, în urmă cu puțin timp, din zona Valea Berivoi, de către echipajele mixte formate din jandarmi montani, salvamontiști și un elicopter SMURD de la Târgu Mureș.

Căutările celor patru turiști au început, ieri, după un apel primit la ora 13.40, prin 112. "Cel care a apelat a anunțat că e vorba de el și încă trei persoane care s-ar afla în zona Refugiului Berevoiescu din Masivul Făgăraș. Acesta a comunicat că s-au rătăcit și nu mai au benzina și nici baterie la telefon. În noaptea precedentă au fost nevoiți să înnopteze în pădure. În momentul apelului au anunțat că sunt epuizați", au transmis reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov.

Ion Zaharia, purtătorul de cuvânt al IJJ, a precizat că echipajele au ajuns în zona indicată în jurul orei 20.00, însă turiștii nu erau acolo. Căutările au fost sistate la căderea nopții și reluate, de dimineață, pe alte două trasee, cu sprijinul elicopterului SMURD.

Turiștii au fost preluați de elicopter și vor fi evaluați medical.

Martina Piukovici