Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ministerul Educației a publicat, astăzi, rezultatele de la proba scrisă de la titularizare

Publicat: marți, 23 Iulie 2019 , ora 14.43
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Ministerul Educației a publicat, astăzi, pe edu.ro, rezultatele de la proba scrisă de la titularizare. 

Aproape jumătate dintre candidații care au susținut examenul, la Brașov, se pot titulariza, pentru că au obținut note peste 7. Mai exact, este vorba despre 275 de candidați. Mai sunt și 196 de candidați care au avut note între 5 și 7 dar și 92 de persoane care nu au reușit să obțină minim nota 5, la proba scrisă.

Cea mai mica notă, din acest an, la titularizare, este nota 1.00, la disciplina Chimie. Alți doi candidați au luat 1.55 la Educație fizică și Sport și 1.40 la Psihopedagogie Specială. În aceste cazuri este vorba despre candidați fără grad, angajați pe perioada determinată.

Există, însă și situații în care dascăli cu experiență la catedră nu au reușit să obțină nota de promovare, cum este cazul unui candidat care a luat doar 3.30, el având și gradul doi. La Brașov cea mai mare notă de anul acesta a fost 9.90, obținută de trei candidați.

Doar candidații care au luat note peste 7 se vor putea titulariza, cu condiția să existe catedră disponibilă. Cei care obțin note între 5 și 7 pot deveni doar suplinitori, fiind nevoiți sa susțină examenul, încă o dată, anul viitor, iar cei care au luat note sub 5, nu vor mai putea preda.

Adina Chirvasă