Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Manualele pentru noul an școlar au ajuns, în mare parte, în școli sau în depozitele inspectoratelor școlare

Publicat: miercuri, 24 Iulie 2019 , ora 11.54
Sursa foto Radio România Actualități
Sursa foto Radio România Actualități

Manualele pentru anul școlar 2019-2020, au ajuns, în mare parte, în școli sau în depozitele inspectoratelor școlare, precizează Ministerul Educației, într-o informare pe care o va prezenta, mâine, în ședința de guvern și care este postată pe site-ul Executivului.

Potrivit documentului, manualele pentru clasele VIII-XII sunt asigurate integral, cele pentru clasele I-V în proporție de 90%, iar pentru clasa a VI-a de 75%. Marea problemă este cu manualele pentru clasa a VII-a, pentru care s-a organizat licitație în acest an.

Doar 5,7% dintre acestea vor putea ajunge în școli până la începutului anului școlar, pentru că s-au semnat acordurile-cadru cu editurile câștigătoare.

Pentru alte peste 93% dintre discipline se așteaptă încă soluționarea contestațiilor, iar pentru un procent dintre domenii, nici nu s-au depus oferte, așa că urmează a fi realizate de Editura Didactică și Pedagogică.

Mihai Cojocaru