Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Candidații cu medii sub 9,00 nu au avut nicio șansă la Medicină. Nici măcar pe locurile cu taxă

Publicat: miercuri, 24 Iulie 2019 , ora 12.40
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Trei dintre cele 18 facultăți ale Universității Transilvania au afișat, deja, rezultatele admiterii, sesiunea iulie. Este vorba despre Facultatea de Design de Produs și Mediu, cea de Litere și Facultatea de Medicină. Dintre acestea, la Facultatea de Litere s-a înscris un candidat cu media 10,00 la Bacalaureat, care a ales programul Engleză - Franceză.

În schimb, cea mai mică medie pe locurile bugetate la Litere este 7,46, la programul Studii americane.

La Facultatea de Design de Produs și Mediu, cea mai mare medie cu care s-a intrat este 9,81, la programul inginerie medicală. În schimb, cu cea mai mică medie bugetată, de 6,00, s-a intrat la programul Design Industrial în limba engleză.

La Facultatea de Medicină, pentru programul Medicină, candidații au dat examen, iar concurența a fost una acerbă. Aici locurile bugetate s-au ocupat cu medi între 9,81 și 9,20. De asemenea, locurile cu taxă au fost ocupate cu medii între 9,20 și 9,00.

Și la celelalte programe de studiu de la Facultatea de Medicină, respectiv Asistență medicală generală, Balneofiziokinetoterapie și recuperare și Laborator Clinic - unde a fost doar concurs de dosar, s-a intrat cu medii mari.

În cursul zilei de astăzi, toate facultățile vor afișa, pe site-ul Universității, rezultatele admiterii.

Adina Chirvasă