Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Drumul Dacia – Bunești va fi refăcut

Publicat: vineri, 26 Iulie 2019 , ora 11.53
Sursa foto DRDP
Sursa foto DRDP

Drumul care leagă localitățile brașovene Dacia, Viscri și Bunești a intrat în reabilitare. Consiliul Județean Brașov a finalizat prima parte, cea dintre Dacia și Viscri, însă, pentru cea de a doua porțiune, între Viscri și Bunești, este nevoie de câteva expropieri înainte de începerea lucrărilor.

Și drumul spre Strâmba, o zonă de vânătoare cunoscută din Șinca Veche, va fi refăcut. Asta după ce o furtună extrem de puternică a distrus o porțiune importantă din drum. În plus, conducta de apă potabilă a fost luată de apele învolburate ale pârâului care trece prin zonă. Consiliul Județean Brașov a trimis, imediat, o comisie care a evaluat pagubele. 

Reprezentanții Consiliului Județean și prefectul Marian Rasaliu vor face demersurile necesare pentru elaborarea unei hotărâri de guvern care să aloce sumele necesare refacerii infrastructurii din zonă.

Consiliul Județean va aloca și el o parte din bani, pentru a veni în sprijinul comunei Șinca Veche.

Zona Strâmba este una extrem de frumoasă, renumită încă de pe vremea comunistă, când nomenclaturiștii, în frunte cu Nicolae Ceaușescu, mergeau aici la vânătoare de urși și mistreți.

Sorin Țârcă