Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Exercițiul Resolute Castle 19 s-a încheiat astăzi, la Cincu

Publicat: miercuri, 31 Iulie 2019 , ora 12.36
Sursă foto: MApN
Sursă foto: MApN

Ceremonia de încheiere a exercițiului Resolute Castle 19 a avut loc astăzi la Centrul Național de Instruire Întrunită Getica din Cincu. La activitatea de pregătire au participat structuri de geniu din Forțele Terestre Române, Garda Națională a statului Carolina de Sud din Statele Unite ale Americii și Batalionul 101 Geniu din Olanda.

Pentru al cincilea an consecutiv, Brigada 10 Geniu Dunărea de jos, sprijinită de structurile de geniu din cadrul Diviziilor 2 și 4 Infanterie, au executat lucrări de dezvoltare a infrastructurii și a bazei materiale pentru instrucție în poligonul de la Cincu.

Lucrările dezvoltate prin intermediul exercițiului Resolute Castle reprezintă un proiect în cadrul European Reasurance Initiative executat de către partenerul american, în cooperare cu structuri de geniu din cadrul Forțelor Terestre Române. Schimbul de experiență, prin operarea în comun a tehnicii de geniu și executarea după un proiect unic a lucrărilor, constituie exemplul perfect pentru a defini ceea ce se numește standardizarea instrucției în cadrul forțelor NATO.

Resolute Castle 19 a crescut nivelul interoperabilității printr-o instruire continuă și prin punerea în aplicare a unor soluții inovatoare la probleme genistice comune, transmite biroul informare și relații publice al Statului Major al Forțelor Terestre.

Nucu Jalea