Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Fonduri europene pentru sectorul pomicol

Publicat: joi, 8 August 2019 , ora 11.51

Întreprinderile individuale și familiale, persoanele fizice autorizate și persoanele juridice care se ocupă cu procesarea și marketingul produselor din sectorul pomicol pot accesa fonduri europene de până la 1,5 milioane euro. Banii pot fi accesați prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Rurală. Prin acesta se urmărește sprijinirea firmelor care realizează investiții în prelucrarea și comercializarea fructelor și în marketingul produselor din fructe.

Firmele care au produse bio primesc un punctaj mai mare iar cele care acoperă întreg lanțul alimentar vor primi punctaj maxim. Submăsura 4.2a a fost lansată spre consultare publică iar Autoritatea de Management va preciza până la sfârșitul acestei luni data deschiderii sesiunii de depunere a proiectelor, fondurile alocate și pragurile de calitate. Informații suplimentare se pot obține la Centrul de Consultanță al Camerei de Comerț și Industrie Brașov.

Sorin Țârcă