Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Indemnizații majorate pentru foștii deținuți politic

Publicat: vineri, 9 August 2019 , ora 12.38
Sursa foto: Asociația Foștilor Deținuți Politic
Sursa foto: Asociația Foștilor Deținuți Politic

Președintele Klaus Iohannis a promulgat la sfârșitul lunii trecute legea care stabilește ca indemnizațiile foștilor deținuți politic să fie majorate de la 400 de lei la 700 de lei pentru pentru fiecare an de suferințe din cauze politice, precum și acordarea unor indemnizații copiilor persoanelor care au avut de suferit din motive politice. Ca urmare a intrării în vigoare a acestor modificări, aceste persoane au dreptul la o indemnizație lunară de 700 lei pentru fiecare an de detenție sau pentru perioadele în care au fost strămutare în alte localități, deportare în străinatate sau prizonierat, indiferent dacă sunt sau nu pensionate.

Copiii persoanelor care s-au aflat în aceste situații au dreptul la o indemnizație lunară echivalentă cu cuantumul salariului minim brut pe economie. Indemnizațiile acordate sunt neimpozabile și nu se iau în calcul la stabilirea altor drepturi, potrivit legii. Legea a fost inițiată de parlamentarii PNL Raluca Turcan, Gabriel Andronache și Ioan Cupșa și a fost adoptată de Parlament în luna iunie.

Sorin Țârcă