Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Festivalul Internațional de Reconstituire Istoircă a atras mulți turiști în Piața Sfatului

Publicat: luni, 12 August 2019 , ora 10.40
Sursă foto: Facebook Nicolae Pepene
Sursă foto: Facebook Nicolae Pepene

Festivalul Internațional de Reconstituire Istorică a atras mulți turiști, în Piața Sfatului din Brașov. Manifestarea, ajunsă la a IV-a ediție a avut ca temă, în acest an, "Centenarul Războiului Armatei Române împotriva Ungariei Bolșevice". Prezentările de armament și uniformele militare specifice Primului Război Mondial, patrulările și exercițiile tactice au fost pe placul celor care au trecut prin centrul orașului.

Pentru ca întreaga atmosferă să fie cât mai veridică, între actori erau și câțiva veniți din Cehia, care purtau uniforma celebrului și bravului soldat Șveik.

Festivalul Internațional de Reconstituire Istorică s-a încheiat cu patrulări și exerciții tactice, dar și cu activități dedicate celor mici, cum ar fi oficiul poștal 1919 - instrucție de front pentru ,,copiii de trupă" sau punctul sanitar de tratare a ,,răniților".

Sorin Țârcă