Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sute de tineri, la Procesiunea luminii și a portului popular

Publicat: sâmbătă, 17 August 2019 , ora 17.48
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR
Părintele Dănuț Gheorghe Benga, protopop al Brașovului

Sute de tineri au mărșăluit, vineri noapte, pe străzile din centrul istoric al Brașovului, în Procesiunea Luminii și a Portului Popular.

Procesiunea a început din Piața Unirii, cu preoții în frunte, urmați de jandarmi cu făclii aprinse în mâini, precum și de un alt grup de jandarmi care purtau un drapel de mari dimensiuni. Tinerii participanți au fost din Brașov, dar și din Sibiu. 

O parte dintre tineri au fost îmbrăcați în port popular și nu întâmplător. În acest mod, ei au marcat Anul Omagial al satului românesc, declarat astfel de Patriarhia Română, atrăgând totodată atenția asupra valorilor satului românesc.

Aceasta a fost doar una dintre activitățile din cadrul „Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Arhiepiscopia Sibiului” – ITO Brașov, ce a început vineri și se va încheia duminică și care cuprinde mai multe activități în care sunt implicați tinerii. 

În cadrul ITO, Înalt Prea Sfințitul Dr. Laurențiu Streza, mitropolitul Ardealului, va oficia, duminică, Sfânta Liturghie, la Tărlungeni.

Evenimentul este organizat de Protopopiatul Brașov și Arhiepiscopia Sibiului.

Adina Chirvasă