Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Expoziție finanțată și organizată de Biblioteca Județeană George Barițiu, la București

Publicat: miercuri, 21 August 2019 , ora 15.54

Expoziția „Animația culturală în bibliotecile publice din România”, de la parterul Bibliotecii Naționale, se află la ediția a V-a și cuprinde imagini despre activitățile derulate pe parcursul anului 2018 din 29 de biblioteci românești, reprezentând 21 de județe.

Evenimentul este coordonat și finanțat de Biblioteca Județeană „George Barițiu” din Brașov.

Această expoziție tematică anuală este unul dintre proiectele etalon ale Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) care își propune să reflecte activitatea bibliotecilor publice și să promoveze munca bibliotecarilor, implicarea socială și comunitară a bibliotecii publice și bibliotecarului în societatea românească, precum și rolul de liant al cărții și lecturii. 

În acest an, tema expoziției este Animația culturală în biblioteci, incluzând cele mai reprezentative și inedite activități din această categorie. 

Cea mai mare parte a fotografiilor au, în centrul lor, cartea și lectura și subliniază rolul bibliotecarilor ca intermediari ai cărții, ca sprijinitori, educatori și interpreți ai artei lecturii.

Expoziția este deschisă publicului până la 1 septembrie și dispune, de asemenea, de un site propriu, care include galeria foto a patru ediții, disponibil la adresa expozitiaanbpr.wordpress.com.

Radio România Brașov FM