Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

350 de artiști, 10 show-uri și un spectacol complet de folclor la Cerbul de Aur

Publicat: joi, 22 August 2019 , ora 14.58
Cerbul de Aur 2019 își deschide porțile în această seară! 

Seara va fi deschisă de Zoli Toth, care a pregătit un moment inedit alături de ansamblul de percuție Cantus Mundi. Sunete din diferite zone ale țării, emise de obiecte transformate în „instrumente” neconvenționale compun show-ul special creat pentru Cerbul de Aur și aduc întreaga Românie și valorile sale autentice pe scena de la Brașov. În imagini apar și Ivan Patzaichin și Ianis Hagi.


În premieră, în această seară, Televiziunea Română reunește trei artiști tineri: Laura Bretan, Ester Peony și Olivier Kaye, care vor cânta împreună pe scena Cerbului de Aur. 
Recitalul serii este susținut de Ștefan Bănică, alături de Rock’n roll band, grupul vocal The 50's și doi invitați surpriză - Cabron și Pasha Man.

Peste doar câteva ore, cei 12 finaliști intră în concurs. Începe lupta pentru premiile în valoare totală de 55 de mii de euro! 

Astăzi, în prima seară de concurs - șase artiști vor interpreta melodia ȋn limba română, iar șase o piesă din repertoriul propriu, urmând ca vineri, în cea de-a doua seară a concursului, după același algoritm, ceilalți șase finaliști să interpreteze melodia ȋn limba română, respectiv pe cea din repertoriul propriu. 

Repetițiile cu orchestra condusă de Ionel și Andrei Tudor au decurs bine, dar artiștii străini se tem că emoțiile i-ar putea face să uite versurile melodiilor în limba română. Pentru a face față competiției, au făcut meditații cu profesori de limba română sau au căutat pronunția cuvintelor pe Google. 

Syuzanna Melqonyan, din Armenia și Sara De Blue, din Austria, au ales melodii din repertoriul Deliei. Syuzanna va cânta „Pe aripi de vânt”, iar Sara De Blue, „Ce are ea”. Artista austriacă a îndrăgit melodia de cum i-a înțeles mesajul. „Inițial, m-a atras aranjamentul muzical, iar apoi versurile și modul în care am rezonat cu ele. Consider că Delia este foarte talentată”, spune Sara. Ca să se pregătească, ea a apelat la ajutorul unei prietene din România.

Tamara, din Georgia, s-a regăsit în melodia „De la capăt”, a trupei Voltaj. „Prima dată am remarcat linia melodică, pentru că este foarte frumoasă și ușor de memorat. Apoi, când am văzut videoclipul și am tradus versurile, am realizat că are un mesaj care seamănă cu situația din Georgia, unde mulți oameni pleacă la muncă în străinătate și își lasă copiii acasă. A fost o alegere frumoasă, dar și dificilă”, a spus Tamara. Artista din Georgia spune că i-a fost greu să învețe limba română, așa că a ascultat piesa non-stop. 
În prima seară va urca pe scenă și Monika Marija, din Lituania, cu melodia „Mă ucide ea” (Mihail).

Pentru concurenții din România și Republica Moldova limba nu a fost un obstacol, au ales melodiile pe care le îndrăgesc, dar în variante proprii de interpretare. Au însă emoții în prima seară de concurs, pentru că se așteaptă ca juriul să fie exigent. „Cred că pentru juriu contează mult ceea ce transmiți. Cu siguranță, punctajul se va baza pe tehnică, pronunție, dar și pe mesaj”, a spus Florin Răduță (România). El speră să surprindă cu piesa „Dragostea rămâne” (Andra). „M-am gândit la două melodii: Cât de frumoasă ești și Dragostea rămâne. Am zis să o aleg pe cea la care nu se așteaptă nimeni. Melodia Andrei este însă schimbată, cu ajutorul lui Andrei Tudor, care este extraordinar”. 

Anna Odobescu, din Republica Moldova va cânta melodia „Un actor grăbit” (Laura Stoica). „Este una dintre piesele mele favorite. O melodie frumoasă, la fel de cunoscută în România și în Republica Moldova”, spune artista.

Ceilalți șase concurenți - Alfie Arcuri (Australia), Cynthia Verazie (Cipru), Veronica Liberati (Italia), Eliza  G (Italia), Ralfs Eilands (Letonia), Renate (România) - vor interpreta câte o melodie din repertoriul propriu.

Radio România Brașov FM