Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Eliza G, din Italia, a câștigat Marele Trofeu Cerbul de Aur 2019

Publicat: duminică, 25 August 2019 , ora 9.54
Juriul a decis laureații Festivalului Cerbul de Aur 2019. Marele Trofeu ajunge în Italia. Premiul a fost înmânat de Valer-Daniel Breaz, Ministrul Culturii și Identității Naționale.

Eliza G este marea câștigătoare a celei de-a XIX-a ediții a Cerbului de Aur și a premiului de 25.000 de euro. Artista a interpretat, în concurs, piesele „Creioane colorate” (Feli) și „Altro che favole”.

“Sunt foarte fericită și este o mare onoare pentru mine să primesc Trofeul Cerbul de Aur. Mă bucur că mă aflu aici, în țara voastră frumoasă și a fost o mândrie să cânt în limba română”, a declarat artista Eliza G, vizibil emoționată.

Alături de câștigătorul Marelui Trofeu, Festivalul și-a aflat și ceilalți laureați:
Premiul I – Sara De Blue, din Austria, premiu înmânat de Loredana Groza, membru al Juriului și Vasile Șirli, președintele Juriului;
Premiul II – Ralfs Eilands, din Letonia, premiu înmânat de Ricky Dandel, membriu al Juriului; 
Premiul III – Monika Marija, din Lituania, premiu înmânat de Viktor Lazlo, membru al Juriului;
Premiul special al publicului – Florin Răduță, România, premiu înmânat de George Scripcaru, primarul Brașovului;
Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese românești – Alfie Arcuri, din Australia, premiu acordat de Doina Gradea, Președinte-Director General SRTv și Georgică Severin, Președinte-Director General al SRR.
Premiul Presei acreditate la Festival – Syuzanna Melqonyan, din Armenia, premiu înmânat de Adrian Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov;
La ediția din acest an, juriul a fost format din: Loredana Groza (cântăreață), Ricky Dandel (artist), Viktor Lazlo (cântăreață), Erminio Sinni (cântăreț, compozitor) și președintele juriului Vasile Șirli (compozitor, producător muzical).

Invitatul Serii de Gală a fost starul irlandez Ronan Keating, care a electrizat publicul din Piața Sfatului. Show-ul a fost deschis de artiștii din celebrul musical “We will rock you”, cu hituri din repertoriul trupei Queen, iar Corina Chiriac a fost protagonista unui moment creat special pentru a marca 40 de ani de la prima emisiune color a Televiziunii Române.
Artista francezo-belgiană Viktor Lazlo a susținut un micro-recital tulburător, alături de violonista Khalil Chahine, fiica chitaristului Analuna Chahine.
Radio Romania Brasov FM