Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cu gunoiul la pescuit

Publicat: marți, 3 Septembrie 2019 , ora 13.50

Polițiștii locali au oprit șoferul unui camion care era pe punctul să deverseze peste o tonă de deșeuri din construcții în zona unei balastiere de la marginea municipiului Brașov. Omul avea un mare tupeu și le-a spus polițiștilor că el merge la pescuit și nu a basculat nimic, așa că nu au ce să-i facă. Polițiștii au sunat la Garda de Mediu iar directorul Mircea Paraschiv s-a deplasat el însuși la fața locului.

Doar prezența polițiștilor locali a făcut ca deșeurile să nu fie basculate. În plus, era vorba de deșeuri periculoase, între care era o cantitate importantă de vopsea. În cele din urmă, brașoveanul a fost sancționat cu o amendă de 10.000 lei pentru nerespectarea normelor de transport a deșeurilor periculoase.

Firmele care transportă deșeuri trebuie să dețină acte pe acel transport, în timp ce persoanele fizice au doar obligația să notifice Agenția de Protecția Mediului. Când este vorba de deșeuri periculoase, așa cum este și vopseaua, lucrurile devin mai serioase și acestea trebuie transportate la incineratoare speciale. Din păcate, cazul nu este unic iar Mircea Paraschiv spune că Garda de Mediu aplică numeroase amenzi pentru aruncarea de deșeuri în locuri nepermise sau pentru "strecurarea" unor alte elemente între cele permise la o anumită groapă.

Sorin Țârcă