Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Strada Baiulescu în sărbătoare

Publicat: luni, 9 Septembrie 2019 , ora 10.13
Sursă foto: Facebook Muzeul Casa Mureșenilor Brașov
Sursă foto: Facebook Muzeul Casa Mureșenilor Brașov

Strada Gheorghe Baiulescu din Șcheii Brașovului a fost în sărbătoare întreaga zi de sâmbătă, ca urmare a proiectului Strada Baiulescu, eveniment comunitar al vecinătății. Ziua a debutat cu vernisajul unei expoziții la Casa Baciu, unde pot fi admirate de acum toate casele de pe stradă și aflate lucruri interesante despre istoria lor și a celor care le-au construit și populat.

După vernisajul expoziției, întreaga audiență s-a mutat la casa de la numărul 2, unde a funcționat o școală în limba germană iar acum adăpostește sediul Forumului Democrat German și al săptămânalului de limbă germnană, Karpaten Rundschau.

Următorul popas a fost Casa Junilor, care se află la numărul 1, după care cei interesați au trecut și pe la alte case, precum și prin cimitirul din capătul străzii, unde sunt înmormântate mai multe personalități, între care Andrei Mureșianu. La finalul programului, melomanii s-au putut bucura de un concert la Casa Baciu.

Sorin Țârcă