Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului

Publicat: marți, 10 Septembrie 2019 , ora 19.08
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

La nivel mondial, suicidul este considerat cea mai mare problemă de sănătate publică. Din anul 2003, ziua de 10 septembrie este marcată, în fiecare an, drept Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului.

Specialiștii spun că, dacă suntem atenți la cei din jurul nostru, putem observa semnele care ar putea indica tendințe suicidale. 

Cei care se gândesc la sinucidere trebuie să stea de vorbă cu un specialist, care îi poate ajuta.

În anul 2014 a fost publicat un raport potrivit căruia 800.000 de oameni se sinucid în fiecare an, adică o persoană la fiecare 40 de secunde.

În același raport se precizează că numărul este probabil mult mai mare, însă, în foarte multe cazuri, nu este trecută sinuciderea drept cauză a morții din cauza stigmatului social.

În plus, la fiecare tentativă reușită, există alte 20 nefinalizate.

Cele mai multe țări europene au strategii naționale de prevenire a sinuciderii, iar la Inspectoratul de Poliție Județean Brașov există un negociator care încearcă să îi ajute pe cei care amenință că se sinucid în public.

Sorin Țârcă