Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Fosta platformă Rulmentul va prinde o nouă viață

Publicat: joi, 12 Septembrie 2019 , ora 11.35
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR
George Scripcaru, primar municipiul Brașov

Fosta platformă Rulmentul va prinde o nouă viață. Asta, însă, după ce se va decide care dintre variante este cea agreată.

Consultantul Băncii Mondiale a prezentat, miercuri, municipalității brașovene, trei variante în care s-ar putea transforma fosta platformă, din care, o parte este în proprietatea municipalității, iar o altă parte, în proprietatea statului, dar tot în administrarea Primăriei Municipiului Brașov.

Cele trei scenarii sunt diferențiate, în principal, de raportul dintre clădirile existente și cele nou-construite și de spațiul verde creat, însă toate au în vedere funcțiuni de tip rezidențial, birouri (inclusiv un sediu de servicii publice, care poate găzdui, de exemplu, birouri ale primăriei), un centru comercial de dimensiuni mai mici decât un hypermarket sau un mall, un centru sportiv, magazine mici la parterul blocurilor (și spații comerciale care să favorizeze micii întreprinzători în domeniul serviciilor sau micile ateliere), un hotel, un centru medical, o clădire cu utilizare multifuncțională, un parc de distracții sau tematic, un muzeu tehnic și un motodrom/teren de sport/zonă în aer liber pentru festivaluri.

Astfel, în primul scenariu, 61% clădirile existente sunt menținute și sunt create peste 13 hectare de parcuri și spații verzi.

Scenariul al doilea propune menținerea a 36% dintre clădiri și o suprafață de peste 14 hectare de parcuri și spații verzi. Scenariul 3 prevede păstrarea doar a 8% dintre clădiri, iar spațiul verde crește la peste 17 hectare de parcuri.

Cele trei scenarii au fost realizate în cadrul contractului de asistență tehnică pe care municipalitatea îl are cu Banca Mondială pentru dezvoltarea Brașovului.

Fosta platformă Rulmentul are o suprafață de 31,3 hectare.

Adina Chirvasă