Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Viitoarele centre culturale Astra și Popular încep să capete contur

Publicat: vineri, 13 Septembrie 2019 , ora 8.58
Sursa foto Primăria Brașov-Andrei Paul
Sursa foto Primăria Brașov-Andrei Paul

În anul 2020 vom avea două noi centre culturale la Brașov. Vorbim despre fostele cinematografe Astra și Popular, ambele intrate în lucrări de reabilitare în acest an.

Șantierele au fost vizitate de reprezentanții municipalității, care au vrut să vadă stadiul lucrărilor începute în acest an.

La cinematograful Astra, de pe strada Lungă, lucrările sunt avansate și s-ar putea încheia cu 10 luni mai devreme decât termenul final de contract, care este februarie 2021. Aici vor fi două noi spații pentru activitățile culturale și sociale: o sală de cinema cu peste 120 de locuri, iar, deasupra ei, va fi o sală de conferințe cu 130 de locuri. În acest caz, contractul este de peste 9,5 milioane lei, de la bugetul local.

La fostul Cinematograf Popular, de pe strada Mureșenilor, lucrările trebuie să se încheie în luna septembrie 2020. Până acum, sunt executate 50% din lucrări, iar o dată cu intrarea în circuit a centrului, zona de După Ziduri va fi transformată. Asta pentru că municipalitatea vrea să redeschidă accesul spre zona de După Ziduri, prin Mureșenilor. Valoarea contractului la fostul cinema Popular se ridică la 6,6 milioane lei, bani tot de la bugetul local.

Investițiile fac parte dintr-un proiect mai amplu de readucere a fostelor cinematografe în viața culturală a orașului, ce include și fostul Cinematograf Modern, dar și fostul Cinema Patria, care acum este sediul al Filarmonicii brașovene.  

Adina Chirvasă