Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pinguini, tapiri și insecte, la Zoo Brașov

Publicat: luni, 16 Septembrie 2019 , ora 19.21
Sursa foto radiocluj.ro
Sursa foto radiocluj.ro

În viitor, la Grădina Zoologică din Brașov vom vedea pinguini, foci și lei de mare, tapiri, dar și colecții de insecte.

Conducerea Zoo Brașov are în plan amenajarea unor noi spații pentru aceste specii, iar proiectele de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru aceste investiții vor fi pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local, miercuri.

Pentru amenajarea spațiului pinguinilor, leilor și focilor de mare, cheltuielile au crescut față de ce era estimat initial, respectiv aproximativ 3,6 milioane euro.

Acum, valoarea investiției se ridică la peste 23 de milioane lei, aproximativ 5 milioane euro. Asta și ca urmare a noilor cerințe impuse de EAZA  - European Association of Zoos and Aquaria), și a recomandărilor făcute de specialiștii de la parcurile zoologice din Rotterdam sau Lisabona, care au astfel de specii.

Pentru pinguini va fi un bazin exterior cu apă cu adâncimi variabile, de la 1,5 până la 3 metri. De asemenea, va fi un spațiu exterior de uscat este de minim 400 mp și va exista și un spațiu interior de carantină sau izolare.

Pentru foci și lei de mare este nevoie de o suprafață exterioară a spațiului de minimum 840 mp, din care apă 630 mp, cu adâncimi variabile până la 5 m si 210 mp de uscat.

În spațiul interior vor fi delimitate suprafețele pentru foci și lei de mare, ca, de altfel, și spațiul de izolare sau carantină.

Proiectul este estimat a se încheia în 12 luni.

În plus, la Zoo Brașov vor fi 45 de terarii de dimensiuni medii, în care se vor găsi diverse tipuri de insecte. Amenajarea spațiului insectelor înseamnă o investiție de peste 560 mii lei. Terariile pentru insecte vor fi în Adăpostul păsărilor exotice, la etaj.

O altă modificare pe care o dorește conducerea Zoo Brașov este relocarea spațiului pentru mistreți având în vedere că spațiul actual se pretează mai bine pentru unele specii noi, precum tapir.  Grădina Zoologică are o suprafață totală de circa 90.000 metri pătrați, unde se află aproximativ 700 de exemplare de animale din zeci de specii.

Adina Chirvasă