Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Copiii de etnie romă, din Făgăraș, au primit rechizite

Publicat: marți, 17 Septembrie 2019 , ora 15.52
sursa foto radiocluj.ro
sursa foto radiocluj.ro
Ionuț Androne, președintele Asociației Romilor din Făgăraș

Aproape o sută de copii din Făgăraș, de etnie romă, au primit, în aceste zile, un pachețel cu rechizite și obiecte de igienă, pentru a putea veni la școală. 

Ionuț Androne, președintele Asociației Romilor din Făgăraș, a declarat că lipsa rechizitelor este principalul motiv pentru care copilașii de etnie romă abandonează ușor grădința sau școala.

Pachetele au ajuns și la grădinița din cartierul Combinat, din Făgăraș, unde se află și 30 de copii de etnie romă. Proiectul este finanțat de Primăria Făgăraș și presupune și organizarea de ateliere de pictură și grafitti, pentru cei mici, dar și o excursie la Cetatea Făgăraș. 

În Uniunea Europeană, România înregistrează al treilea cel mai ridicat procent al abandonului școlar. Cifre mai mari ca la noi sunt doar în Spania, aproape 18% și Malta, 17.5%.

Saviana Russu