Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aceleași produse, mai proaste în România decât în Vestul Europei

Publicat: miercuri, 18 Septembrie 2019 , ora 14.21
Sursa foto ANPC
Sursa foto ANPC
Sorin Susanu, comisar șef Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a semnalat, din nou, că se menține dublul standard la alimentele vândute în România, față de cele comercializate în alte țări din Uniunea Europeană.

Un studiu realizat de ANPC arată că 22,78% din totalul produselor verificate, prezintă diferențe, în România, față de versiunea comercializată în Vestul Europei.

Studiul a fost făcut pe 128 de produse care se comercialzează în Uniunea Europeană, dintre acestea, 79 sunt și în România.

S-a descoperit că unele sucuri de portocale au mai puține portocale decât în vestul europei, sau la ciocolată, prezența alunelor este mult mai mică. 

Deja s-au făcut demersuri pentru a se da o lege în ceea ce privește dublul standard, iar comercianții care importă aceste produse au promis că reglementează situația.

Sorin Secli