Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Căldură în sistem centralizat, doar la cerere, la Brașov

Publicat: miercuri, 18 Septembrie 2019 , ora 17.21
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR
Mircea Marin, director SPLT

Asociațiile de proprietari care vor să beneficieze de căldură în sistem centralizat, în  această perioadă, pot face cerere la Serviciul Public Local de Termoficare – SPLT Brașov. Directorul Serviciului, Mircea Marin, a anunțat că, de azi, a început încărcarea cu agent termic a rețelei de distribuție. Conform legii, Serviciul poate furniza căldura celor branșați la sistemul de termoficare, dacă temperaturile scad sub 10 grade Celsius, trei nopți consecutive.

Furnizarea de căldură se poate face doar dacă Asociația de proprietari face solicitare către SPLT, fie la sediul instituției, fie prin e-mail.

Dacă vremea se va încălzi, va fi oprită căldura.

Pe de altă parte, încărcarea rețelelor permite lucrătorilor serviciului să vadă și dacă sunt defecțiuni, pe care să le poată repara și, dacă există astfel de situații, nu vor mai sta cartiere întregi fără căldură, ci vor fi doar sectoare unde agentul termic este oprit, cât sunt lucrări. 

În oraș mai sunt, acum, aproximativ 6000 de abonați.

Anul trecut, au fost aproximativ 350 de cereri de debranșare, iar anul acesta, peste 40.

Pe de altă parte, a fost rebranșat Bazinul Olimpic și se fac acum lucrări pentru branșarea pavilionului central și pavilionului Tractorul ale Spitalului Clinic Județean de Urgență.

Adina Chirvasă