Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Bursele elevilor din municipiul Brașov vor crește

Publicat: miercuri, 18 Septembrie 2019 , ora 17.42
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR
George Scripcaru, primar municipiul Brașov

Bursele elevilor din școlile din municipiul Brașov vor crește, de luna următoare.

Acest lucru va fi posibil și după ce au fost aprobate facilitățile pentru elevi pe mijloacele de transport în comun.

În urma unui audit, Primăria municipiului Brașov a constatat că alocau sume de la bugetul local pentru subvențiile pentru aproximativ 25.000 de elevi, dar, în realitate, ar fi în jur de 13.000 de elevi care folosesc autobuzele RATBV, pe care să valideze abonamentul. Însă, acum, părinții vor suporta o coplată de 15 lei pe lună din abonamentul copilului, iar facilitatea se păstrează inclusiv în vacabnțele școlare și indiferent de numărul de absențe.

În plus, prin catalogul online, școlile vor face raportări, iar municipalitatea va avea acces la raportările făcute în timp real și va ști pentru câți elevi va suporta facilitățile. 

Economiile făcute vor fi redirecționate către mărirea cunatumurilor burselor. Astfel, bursele de merit se vor majora cu peste 40%, de la 50 la 70 de lei, bursele de studii, cu peste 60%, de la 30 la 50 de lei, iar bursele sociale vor fi majorate cu 100%, de la 25 la 50 de lei.

Un proiect de Hotarare de Consiliu Local în acest sens urmează să fie aprobat în următoarea ședință de plen.

Adina Chirvasă