Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Dosar penal pentru arme deținute ilegal, în Brașov

Publicat: joi, 26 Septembrie 2019 , ora 10.25
Sursa foto radioiasi.ro
Sursa foto radioiasi.ro

Miercuri, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au identificat doi barbați în vârstă de 50 ani, respectiv de 65 ani, din municipiul Brașov,  care nu au respectat regimul armelor și munițiilor conform Codului Penal. 

În cazul bărbatului de 50 de ani, acesta nu a depus arma neletală cu destinația autoapărare, calibru 9 mm, supusă autorizării,  și 19  cartușe de același calibru, pe care le deținea în baza permisului de armă tip B, în termen de 10 zile de la expirarea valabilității permisului de armă. 

Al doilea bărbat, în vârstă de 65 ani,  deținea, fără drept, la locuința sa, o armă neletală, cu aer comprimat, tip pușcă, supusă autorizării. În ambele cazuri, armele  și muniția aferentă au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauza s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor. Cercetările sunt continuate de către polițiștii serviciului, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Mihai Cojocaru