Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Prima bibliotecă din localitatea brașoveană Dăișoara, inaugurată săptămâna aceasta

Publicat: marți, 1 Octombrie 2019 , ora 13.03
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Zeci de copii din localitatea brașoveană Dăișoara vor avea și ei posibilitatea să citească, la prima bibliotecă publică din localitate. Asta după ce doi tineri inimoși au venit cu ideea de le oferi consătenilor posibilitatea de a avea acces mai ușor la cultură.

Florin și Robert au inițiat o campanie de donare de cărți, pe o rețea de socializare.

În doar câteva luni, mii de oameni din toate colțurile țării au donat cărți pentru copii, belestristică, albume istorice sau culegeri.

Aproape 4.000 de volume, majoritatea noi, au fost strânse în urma acestei campanii, iar inițiatorii proiectului au amenajat, într-o încăpere a Căminului Cultural "Biblioteca sătească Dăișoara". Copiii nu vor sta în bănci sau pe scaune. Pentru ei au fost achiziționate niște perne, pentru o atmosferă diferită de cea de la școală.

Tehnologia de vârf nu a fost, nici ea, ignorată, astfel că cele 700 de suflete din Dăișoara vor avea parte, în satul lor, și de o cinematecă.

Biblioteca sătească Dăișoara va fi inaugurată, duminica viitoare, iar localnicii vor avea parte și de un recital de excepție susținut de Cvintetul Anatoly, Cvartetul Kroner și soprana Christine Razec, de la Opera Națională din Cluj.

Monica Neacșu