Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Exercițiu multinațional, în județul Brașov

Publicat: luni, 7 Octombrie 2019 , ora 15.47
Sursa foto Brigada 2 Vânători de Munte ”Sarmizegetusa”
Sursa foto Brigada 2 Vânători de Munte ”Sarmizegetusa”

În perioada 6-18 octombrie, în zona Brădet – Grohotiș – Trăisteni, se desfășoară exercițiul multinațional SARMIS 19, planificat de Divizia 2 Infanterie “Getica” și condus de Brigada 2 Vânători de Munte ”Sarmizegetusa”.

Aproximativ 1000 de militari români, britanici și bulgari participă la acest exercițiu. Militarii provin din  Batalionul 47 Comunicații și Informatică, Baza 71 Aeriană, Batalionul 1 Royal Welsh din Marea Britanie și Regimentul 101 Alpin din Bulgaria.

În cadrul exercițiului militarii se vor instrui în vederea planificării, executării și evaluării unor acțiuni militare specifice conflictului de tip hibrid.

Participarea internațională este completată de observatori din Franța, Bulgaria și Armenia.

Exercițiul multinațional SARMIS 19 este bazat pe un scenariu fictiv și face parte din Programul de intensificare a instruirii multinaționale la nivel regional.

Principalele obiective ale exercițiului constau în realizarea interoperabilității, perfecționarea capacității comandamentelor de a planifica și de a conduce acțiuni militare de tip hibrid și antrenarea forțelor în ducerea acțiunilor de luptă în teren muntos.

Nucu Jalea