Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Au apărut primele cazuri de gripă la Brașov

Publicat: marți, 8 Octombrie 2019 , ora 17.30
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Trei cazuri de gripă au fost diagnosticate clinic – pe baza simptomelor, de medicii din Brașov, în prima săptămână din octombrie.

Potrivit datelor centralizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică Brașov, a fost vorba despre trei copii, cu vârste între 5 și 14 ani. Copiii au primit tratament acasă.

Din a doua parte a lunii octombrie va începe și campania de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătății, după ce vor fi distribuite dozele de vaccin cumpărate de Minister. Campania se desfășoară prin  cabinetele medicilor de familie și spitale.

Vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, gravide, conform strategiei Ministerul Sănătății.

Pe de altă parte, săptămâna trecută, la Brașov, au fost aproape 800 de brașoveni care s-au prezentat la medic cu diverse viroze respiratorii. Dintre aceștia, 14 au fost cazuri care au nevoie de spitalizare.

De asemenea, tot săptămâna trecută, 190 de brașoveni au ajuns la medic cu pneumonie. Peste 60 dintre ei au primit tratament în spital. 

Adina Chirvasă