Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Prima tabără de alpinism de intervenție din România, la Brașov

Publicat: miercuri, 9 Octombrie 2019 , ora 11.03
Sursa foto Facebook ISU Brașov
Sursa foto Facebook ISU Brașov

Prima tabără de alpinism de intervenție din România are loc, în perioada 7-11 octombrie, în Brașov.

Participă echipele specializate în salvarea de la înălțime, din cadrul inspectoratelor județene pentru situații de urgență din mai multe județe. Este vorba despre Brașov, Hunedoara, București-Ilfov, Piatra Neamț.

Toate echipele se vor întrece în salvarea de la înălțime, în mediul urban.

Antrenamentele au loc în poligoane, pe mai multe clădiri înalte din Brașov, printre care și noul mall din Centrul Civic, dar și la viaductul din Teliu. Desfășurarea exercițiilor care nu prezintă siguranță prin prisma sistemelor de salvare vor fi oprite.

Fiecare echipă de salvatori este formată dintr-un team lider și patru membri, iar la unele exerciții, unul dintre salvatori va juca rolul unei victime. Pentru fiecare exercițiu, echipele vor va avea la dispoziție doar un sfert de oră ca să organizeze salvarea. Va fi utilizat echipamentul real pentru intervenții.

Saviana Russu