Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Expoziție de fotografie, la Brașov, de Ziua Mondială a Poștei

Publicat: miercuri, 9 Octombrie 2019 , ora 16.23
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Ziua Mondială a Poștei a fost marcată, astăzi și la Brașov.

La Oficiul poștal numărul 1, din Centrul Brașovului, a fost vernisată o expoziție de fotografie adusă pe simeză de curatorul Ovidiu Savu de la  Muzeul Casa Mureșenilor.

Până pe 31 decembrie, toți cei care vor intra în holul mare al poștei vor fi întâmpinați de o scurtă istorie a fotografiei ce include și aparate vechi. Odată cu dezvoltarea fotografiei au apărut și tot mai multe cărți poștale, un mediu de comunicare foarte iubit în secolele trecute. 

Ziua Mondială a Poștei se serbează, în fiecare an, pe 9 octombrie, după ce, în anul 1874, la Berna a fost semnată, în această dată, constituirea Uniunii Poștale Universale, România fiind printre cele 22 de țări semnatare a acestui act.

În acel moment Poșta Română exista deja de 12 ani. 

Tot cu ocazia Zilei Mondiale a Poștei, Sucursala Regională Brașov, împreună cu Muzeul Casa Mureșenilor și cu sprijinul Romfilatelia au dat startul unui atelier educațional, desfășurat în școlile brașovene pe parcursul întregului an școlar. Atelierul se adresează elevilor din ciclul primar care vor descoperi începuturile serviciilor poștale în lume și în România, iar apoi vor învăța să scrie corect o scrisoare și mai ales un plic, astfel încât acesta să ajungă la destinație.

Nucu Jalea