Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

România, pe locul 3 în Uniunea Europeană în ceea ce privește munca online

Publicat: duminică, 13 Octombrie 2019 , ora 18.48
Sursa foto radioresita.ro
Sursa foto radioresita.ro

România se află pe locul 3, în Uniunea Europeană, în ceea ce privește munca online.

Ana Maria Preoteasa, de la Institutul de Cercetare a Calității Vieții, a explicat că nu este vorba numai de lucrul calificat pe platforme online, cum ar fi domeniul IT, ci și de muncile care nu necesită calificare înaltă, cum ar fi cele prestate de livratorii de mâncare, șoferii de pe platformele de ridesharing sau de cei care lucrează în domeniul videochat-ului. "Lucrează printr-o platformă internațională. Primesc bani, bacșișuri sau sunt plătite la minut. Banii vin prin transfer internațional, prin niște carduri care nu sunt controlate, sau foarte puțin controlate. Nu au nici un fel de contract și nimeni nu le verifică încasările. O mare parte din aceste persoane nu sunt asigurate." a precizat Ana Maria Preoteasa.

Numărul exact al persoanelor care lucrează în acest fel nu poate fi stabilit deoarece, în România, acest domeniu nu este deloc reglementat, a mai adăugat reprezentanta Institutului de Cercetare a Calității Vieții.

Radio România Brașov FM