Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

În plină toamnă, mii de turiști aleg traseele montane spre cabanele din munții Făgăraș

Publicat: marți, 15 Octombrie 2019 , ora 12.27
sursa foto: Radio România Brașov FM
sursa foto: Radio România Brașov FM

În plină toamnă, mii de turiști aleg să redescopere muntele prin drumeții în aer liber, la altitudini mari.

Iubitorii de munte au răspuns provocării naturii care continuă să îmbine perfect culorile toamnei și au ales să străbată munții Făgăraș urcând până la altitudinea de 1450 metri, unde se află și cabana Suru.

Cabanierul Nea Popa, cu o modestie rară și o carismă de invidiat îi găzduiește pe turiștii români și străini încă de la primul pas pe care aceștia îl pun pe cărare.

,, Mă simt util și bucuros când îi văd aici, la cabană, unde eu cred că ei pot întâlni simplitatea și frumusețea adevărată. Iubesc muntele și împreună cu fiica mea, Ioana am reconstruit cabana în urmă cu patru ani. Aici este ca o a două casă pentru noi și ne bucurăm că și turiștii se simt la fel. Traseele sunt deosebite, fie că este vară sau iarnă. Am rămas surprins să observ că mulți turiști care vin aici sunt străini, iar cei mai mulți sunt din: Germania, Polonia, Cehia sau Franța. ''

Familia Popa a dezvoltat în vârf de munte turismul montan transformând cabana Suru dintr-un grajd într- un loc de poveste la înălțime. Pentru că iubește muntele și din dragoste pentru turiști, Ioan Popa îi întâmpină mereu pe drumeți cu o masă caldă și multă ospitalitate. Pentru a ajunge în vârful muntelui, acolo unde află și cabana Suru, pasionații de drumeții au de mers aproape 3 ore, pe cărări cu peisaje, de o frumusețe aparte.

Anual, mii de turiști români și străini aleg să străbată munții Făgăraș, indiferent de anotimp, pentru că muntele le oferă liniște, relaxare și o experiență unică.

Adina Milea