Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Reprezentanții Comisiei Europene, așteptați la Brașov, la sfârșitul lunii

Publicat: luni, 21 Octombrie 2019 , ora 10.42
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Reprezentanții Comisiei Europene se întâlnesc, la sfârșitul acestei luni, la Brașov. Orașul de la Poalele Tâmpei găzduiește, în premieră, în perioada 30-31 octombrie, reuniunea de toamnă a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Este vorba despre forul care ia deciziile în toate proiectele finanțate prin acest program, iar invitați permanenți ai acestui comitet sunt reprezentanți ai Comisiei Europene.

"Este un prilej pentru Comisia Europeană, dar și pentru membrii Comitetului de Monitorizare, să vadă investițiile făcute cu bani europeni, în județul Brașov și cele pe care le avem în pregătrire, inclusiv proiectul vizând aeroportul.", a precizat Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu.

Suma maximă ce ar putea fi accesată din bani europeni pentru Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav este de 70 de milioane de euro.

Încă din vară, Ministerul Fondurilor Europene a început să lucreze pentru ca acest obiectiv să fie inclus în lista proiectelor cu finanțare europeană, mai exact, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Luna aceasta, Comisia Europeană a decis că acest proiect este eligibil, iar asistența tehnică poate fi asigurată prin Banca Europeană de Investiții.

Acordul de finanțare trebuie semnat până în luna decembrie a anului viitor, iar decontarea se va face până la finalul lui 2023.

Adina Chirvasă