Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aerul din Codlea este poluat, mai ales pe timpul nopții

Publicat: marți, 22 Octombrie 2019 , ora 13.00
Sursa foto romania-actualitati.ro
Sursa foto romania-actualitati.ro

Aerul din Codlea este poluat, mai ales pe timpul nopții, cu diverse substanțe care pun în pericol sănătatea și chiar viața localnicilor. Acest lucru a fost descoperit cu ajutorul unui aparat instalat de către autoritățile locale, pe clădirea Primăriei.

,, În primele zile, după ce am instalat dispozitivul nu am avut nici un fel de problemă, ne-am încadrat excelent în limitele normale. Însă, după un timp, în fiecare seară, atunci când se intensificau activitățile industriale în anumite zone, aceste valori depășeau și de 5 ori limitele admise de lege'', a declarat viceprimarul municipiului Codlea, Mihai Cîmpeanu.

Aparatul arată atât calitatea aerului, temperatura, umiditatea cât și particulele cancerigene din atmosferă. Aceste particule pot fi produse de fum, turnătorii sau alte fabrici.

,, Acele microparticule pe care le inhalăm sunt nocive pentru noi. Nu am văzut niciodată valorile pe care le-am întâlnit la Codlea. Soluția ar fi să amplasăm cel puțin trei senzori pentru a identifica problema'', a spus inginerul Alex Luchian.

Autoritățile au decis să ia masuri și să descopere care sunt factorii de poluare. Potrivit șefului Gărzii de Mediu Brașov, Mircea Paraschiv, fiecare agent economic va fi atent monitorizat.

Adina Milea