Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cetatea Râșnov este și anul acesta printre cele mai vizitate obiective turistice din județul Brașov

Publicat: miercuri, 23 Octombrie 2019 , ora 12.53
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Cetatea Râșnov este și anul acesta unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din județul Brașov. 

Până în prezent, aproape 390.000 de turiști au trecut pragul fortificației medivale, după cum ne-a spus reprezentantul Centrului de Informare Turistică Râșnov, Gabriel Guteanu.  Aceștia sunt atrași mai ales de evenimentele culturale și festivalurile  organizate  anual  la cetate. Astfel, Râșnovul a devenit și orașul cu cea mai bogata agenda culturală din România.

Deși a fost restaurată în perioada 2010-2013, cetatea va intra, din nou, într-un amplu program de reabilitare cu fonduri europene. Turiștii recunosc cetetea și datorită  filmelor istorice care s-au realizat aici, precum Dacii, Columna și Nemuritorii.

Cetatea Râșnov se află în topul celor mai frumoase castele si trebuie vizitată indiferent de anotimp. 

Potrivit clasamentului întocmit de către o publicație de turism, în anul 2015 cetatea Râșnov ocupa  locul 10 în lume, după cetăți din Germania, Scoția, Cehia, Rusia, Turcia sau Norvegia.

Adina Milea